2B Technologies

2BT Logo

Spoločnosť 2B Technologies je zameraná na vývoj nových analytických prístrojov pre atmosférické a enviromenátlne merania ozónu (O3), kysličníka dusnatého (NO), kysličníka dusičného (NO2) a ostatných chemických prvkov vo vzduchu. Prístroje vyvynuté spoločnosťou 2B Technlogies sú využívvané v rôznych kútoch Zeme predovšetkým na meranie ozónu. Viac ako 400 publikovaných vedeckých prác sa odvoláva práve na prístroje 2B Technologies a boli citované viac než 4000 krát ostatnými vedcami.  V roku 2014 prichádza spoločnosť 2B Technologies na trh s nasledovnými novinkami:

  1. Model 211 Bezskrabrový ozónový monitor certifikovaný FEM (Federal EquivalentMethod/Ekvivalentná metóda merania)
  2. Model UV-106-W Vodný ozónový monitor

 

    211 Bezskrabrový ozónový monitor                                    Ozone monitor

 

Model 211 Bezskrabrový ozónový monitor (FEM) bol publikovaný vo federálnom registri 18. júna 2014. Tento model môže byť používaný štátmi a monitorovacímmi agentúrami spadajúcimi pod 40 CFR časť 58 - Dozor nad kvalitou okolitého vduchu, pre monitorovanie, pretože spĺňa podmienky Zmluvy o čistote vzduchu. Tento prístroj nahradzuje tradičnú pevnú fázu ozónového skrabra s titráciou ozónu používajúcu kysličník dusnatý vytvorený on-line fotolízou kysličníka dusného. Pre minimálne úrovne interferencie ostatných UV-absorbujúcich častí ako sú armoatické zlúčeniny a ortuťové výpary, práve model 211 poskytuje oveľa presnejšie meranie ozónu. Použitie plynnej fázy ozónového skrabra zaisťuje, že tieto interferujúce zložky sa vyskytujú v rovnakých koncentráciách počas merania referencie a signálu a tým rušia ich vplyv na meranie ozónu. Model 211 bol testovaný EPA a ohodnotený novou FRM (Federal reference method/Referenčná metóda merania) veľmi kladne. 

Druhý Model UV-106-W Vodný ozonový monitor je určený na meranie rozpusteného ozónu, dokonca v "špinavej" (odpadnej) vode kde sa nachádzajú interferujúce zlúčeniny absorbujúce UV žiarenie a drobné čiastočky. Tento model využíva vlastný patent spoločnosti 2B Technologies - MicroSparge na meranie rozpusteného ozónu vo vode s vysokou presnosťou a precíznosťou. Na rozdiel od množstva senzorov  pre rozpustený ozón, tento model nepoužíva membránu, ktorá sa zvykne znehodnotiť v priebehu času. Namiesto toho, rozpustený ozón je meraný kropením 2mL vzorky do okolitého vzduchu bez ozónu (plyn prechádza skrubrom) čím dochádza k strhnutiu ozónu zo vzorky. Drobné korekcie výpočtu, založené na profile ozónu odstráneného z roztoku, vytrávarajú podmienky pre výpočet ostávajúceho rozpusteného ozónu vo vzorke. Pretože ozón je meraný v plynnej fáze, interferencia drobných čiastočiek a rozpustených neorganických a organických zložiek je eliminovaná. Prístroj je aplikovaný Aplikovanie prístroja do obidvoch, ultra čistej vody a "špinavej" vody, ako pitnej vody, ktorá môže obsahovať široké variácie rozpustných neorganicikých a organických nečistôt. Funkcie: - Interferencia - voľného merania rozpustného ozónu v ultra čistej alebo "špinavej" vode - NEMA vodeodolné krytovanie - Nové meranie každých 10 s - Vnútorný data logger logujúci 16 368 údajov - Precízne a presné meranie 0,05 ppm lebo 1% záznamov - Sériové a užívateľsky nastavené analógové vystupy (0-2,5V a 4-20mA) - Voliteľné časovanie priemerovania údajov 10s, 1 min, 5 min a 1 hod. (voľne nastaviteľné) - LED alarm

Link - Datasheet - Model UV-106: http://twobtech.com/model_UV-106-W.htm