Meranie koncentrácie v nápojovom priemysle - LiquiSonic

 

Inline meranie koncentrácie mladiny, extraktu, alkoholu a srvátky

Špecifická chuť a maximálna efektívnosť výroby sú dva základné ciele, ktoré treba mať napamäti pri výrobe nápojov. Chuť je ovplyvnená mnohými faktormi. Podľa toho či ide o pivovary, lisovne vína, výrobu mliečných produktov, džúsov alebo nealkoholických nápojov; kritické faktory zahrňujú koncentráciu pôvodnej váhy, alkoholu, srvátky alebo cukru, ktoré môžu byť tiež kontrolované v priebehu procesu výroby. Proces výroby by mal byť tak efektívne a úsporne ako je možné. Tým pádom je potrebné minimalizovať využitie zdrojov na splnenie požiadaviek kvality.

 

 

Za pomoci inline analytickej meracej techniky, môže byť kvalita vzoriek monitorovaná nepretržite, počas rôznych fáz procesu výroby nápojov. Okrem toho, opakovateľné riadenie procesu umožní výrobcovi zvýšiť výstupy a šetriť zdroje a náklady na energiu. Za týmto účelom je doporučený analyzátor LiquiSonic®, od spoločnosti SensoTech. Priamo do potrubia integrovaný sensor precízne meria koncentráciu, tým sa akustická rýchlosť využíva ako metóda merania. Namerané údaje sú stabilné, reprodukovateľné a aktualizované každú sekundu. Senzor pozostáva z nerezovej ocele a pracuje bez potreby údržby, bez usadenín či odchýliek. Okrem toho sú dostupné rôzne výrobné pripojenia, ako napr.: Varivent, DIN, Clamp, APV alebo hygienické príslišenstvo pre mliekarne.

 

Regulátor system spravuje a zobrazuje namerané údaje. Prostredníctvom spojenia s riadiacimi systémami, monitorovanie procesu je začleňované do automatického riadiaceho procesu.

 

V pivovaroch, je LiquiSonic®  aplikovaný napríklad v scedzovacej kadi, boiler na mladinu, chladič, filter a plniaci stroj. Senzor meria koncentráciu mladiny alebo alkoholu s vysokou presnosťou, identifikuje fázové prechody a riadi spájanie procesov. 

 

Tak isto aj v lisovniach vína, LiquiSonic® senzor nepretržite identifikuje koncentráciu alkoholu s maximálnou presnosťou. Navyše, senzor meria koncentráciu extraktu vína pre kontrolu kvality a miešania vína.

 

V mliekárňach, systém monirotuje koncentráciu mlieka počas membránovej filtrácie a ďalej slúži produktu a energeticky optimalizovanej kontrole koncentrácie srvátky až na obsah sušiny 60%

 

Pri výrobe džúsov a nealkoholických nápojov, sú realizované precízne merania koncentrácie extraktu alebo cukru, pomocou senzoru LiquiSonic®, s cieľom vyrábať spoľahlivo, kvalitne a efektívne.