NanoScan SMPS Particle Sizer (Model 3910) - Ideálny na mobilné aplikácie alebo viacbodové vzorkovanie.

NanoScan SMPS Model 3910 od spoločnosti TSI, otvára dvere rutinnému meraniu veľkosti nanočastíc. Tento revolučný triedič využíva technológiu skenovania pohybu častíc v prenosnom zariadení vo veľkosti basketbalovej lopty. Jednoduchá prevádzka, nízka hmotnosť a napájateľnosť batérie zariadenia NanoScan SMPS, umožňujú zhromažďovať cenné údaje z viacerých miest. NanoScan SMPS je inovatívne a rentabilné riešenie pre merania veľkosti nanočastíc v reálnom čase.

Nanotechnológia je v súčastnosti aktívnou oblasťou vedeckého výskumu vzhľadom k širokej škále možných aplikácií. Avšak, emisie nanočastíc generované z celej rady obvyklých zdrojov, sú považované za možné ohrozenie kvality vnútorného i vonkajšieho ovzdušia. K dnešnému dňu, náklady a veľkosť zariadení na meranie nanočastíc zabránili mnoho užívateľom skúmaniu nanočastíc, a ich expozícii. NanoScan SMPS od spoločnosti TSI poskytuje možnosť pohybu do oblasti merania expozície nanočastíc a nanotechnológie.

 

Aplikácie

NanoScan SMPS je vhodný pre rôzne aplikácie, zahŕňajúce:

  • Všeobecne aplikovaný výskum
  • Kvalita vnútorného/vonkajšieho ovzdušia
  • Aplikácie nanotechnológie/nanočastíc
  • Výskum spaľovania/emisií
  • Mobilné štúdie
  • Vplyv na zdravie/inhalačná toxikológia
  • Pracovná hygiena/monitorovanie pracovného prostredia
  • Identifikácia zdrojového bodu žiarenia

 

Vlastnosti a výhody

  • Rozloženie častíc až po 10 nanometrov
  • Dva módy merania:
    • SCAN: real-time rozloženie veľkosti častíc (1min. interval záznamu údajov)
    • SINGLE: sledovanie koncentrácie jednej veľkosti (1s interval záznamu)
  • Jednoduchá, samostatná prevádzka
  • Zabudovné ukladanie dát
  • Malý a prenosný
  • ~6 hodinová životnosť batérie, vymeniteľné dobíjateľné batérie.
  • Koncentrácia až do 1,000,000 častíc/cm3
  • NanoScan Manager software balík.
  • Bez rádioaktívneho materiálu

 

Presuňte svoje merania mimo laboratória!

 Malé, ľahko prenosné zariadenie na batérie NanoScan SMPS je ideálne pre aplikácie vyžadujúce mobilitu, ako napr. cestné merania, prieskum pracovného prostredia, terénne štúdie a identifikácie bodových zdrojov. Toto cenovo priateľné zariadenie tiež otvára možnosť súbežných časových a priestorových meraní s viacerými jednotkami.

Toto analytické zariadenie merajúce rozloženie a koncentráciu nanočastíc, má takiež schopnosť monitorovať koncentráciu na jednom priemere so sekundovým časovým rozlíšením. Toto nové zariadenie bolo vyvinuté na poskytovanie dostupnej metódy na meranie nanočastíc pre rôznorodé výskumné aplikácie a skúmanie priemyselnej hygieny.

 

Dizajn zariadenia

Primárnym cieľom dizajnu NanoScan SMPS bolo vyvinúť zariadenie so schopnosťou presného, spoľahlivého a opakovaného merania veľkosti nanočastíc; taktiež s použiteľnosťou a s formou podobnou tradične používanému optickému zariadeniu (OPC) merajúcemu výskyt väčších častíc.

Referenčná metóda na dimenzovanie vzduchových nanočastíc sa vykonáva cez analýzu Spektometra SMPSTM

Elektrická mobilita, resp. schopnosť častice traverzovať cez elektrické pole, je výhodnou metódou merania veľkosti častíc, pretože môže byť meraná priamo a je prvou zásadnou funkciou veľkosti.

Elektrická mobilita je obyčajne meraná za použitia Diferenciálneho analyzátoru mobility (DMA).

 

Módy merania

SINGLE: V tomto móde môže užívateľ monitorovať koncentráciu častíc v určitom priemere elektrickej mobility. Užívateľ si zvolí veľkosť priemeru, a napätie RDMA je nastavené na fixnú prepočítanú hodnotu s použitím priemerného počtu nábojov každej častice, vyvolaných pomocou jednopolárnej nabíjačky. Koncentrácia častíc prúdenia cez DMA je meraná s časovým rozlíšením 1s.

SCAN: Pri meraní dimenzácie častíc pomocou DMA je napätie veľmi labilné a koncentrácia častíc je meraná v podstate vo všetkých priemeroch vzorky. Počas každého 60s skenovania, napätie exponenciálne stúpne až na 45s, počas čoho interné CPC kontinuálne meria koncentráciu častíc. Počas posledných 15s napätie klesne, a žiadne ďalšie údaje o koncentrácii niesu zaznamenané.

 

NanoScan SMPS komponenty

    1)Nasávací klimatizátor – používa sa na odstránenie väčších častíc, ktoré môžu potencionálne spôsobiť upchatie a ktoré zvyknú mať niekoľko nábojov, čo môže viesť tomu,že častice budú mať 2 rozdielne priemery s rovnakou elektrickou mobilitou. To vedie k degradácii rozlíšenia prístroja a tak isto aj nepresnosti techniky pri väčších rozmeroch. Pre zaistenie optimálneho rozlíšenia v celom rozsahu prevádzkových veľkostí, je na vstupe v NanoScan SMPS použitý cyklón s priemerom približne 500nm.

    2)Nabíjanie aerosólu – náboj musí byť schopný vypočítať priemer častice z elektrickej mobility. V NanoScan SMPS je použitý patentovaný unipolárny náboj, ktorý zvyšuje efektivitu sčítania nanočastíc (podľa nabitia vyššieho % počtu nanočastíc), a eliminuje logistické problémy v dôsledku rádioaktívneho materiálu. Rozloženie indukčného náboja je dobre charakterizovnéa opakovateľné. Približne 10krát viac 10nm častíc je nabíjaných v unipolárnej nabíjačke v porovnaní s tradičnou bipolárnou nabíjačkou, čo vedie k lepším štatistikám pri malých rozmeroch

    3)DMA - DMA použité v NanoScan SMPS je tzv. Radiálne DMA. Radiálny dizajn prináša kratšiu dobu pobytu častíc, čo vedie k vyššej efektívnosti transmisie nanočastíc. Prakticky, RDMA je kompaktnejší a ľahší ako tradičný cylindrický DMA, takže je ideálny pre použitie v prenosných prístrojoch.

    4)Sčítač častíc/detektor – Počet častíc je meraný po prúde v DMA v každej veľkosti nádoby. V NanoScan SMPS je použitý CPC na báze izopropanolu, na poskytnutie presných meraní pri vysokých a nízkych koncentráciách za použitia účinnej látky prijateľnej v pracovnom prostredí. CPC meria koncentráciu častíc rátaním jednotlivých častíc, čo vedie k vysokej presnosti a excelentnému výkonu pri nízkych koncentráciách.

    5)Riadiaci software – riadenie prístroja, analýza a záznam dát môže byť uskutočnené cez dotykový displej. NanoScan Manager môže byť tiež použitý na prevádzkovnie prístroja, zhromažďovanie údajov a rozšírené možnosti analýzy.

SMPS schéma

Zhrnutie

NanoScan SMPS je jednoduchý na použitie pre nových užívateľov a má farebný dotykový displej so zobrazovaním grafických dát, a možnosť zálohovania dát na pamäťovej doske. Rozloženie častíc môže byť rátané ako číslo, povrchová plocha alebo objem. Tento analytický nástroj je užitočný pre rôznorodé aplikácie zahŕňajúc všeobecne aplikovaný výskum, skúmanie kvality vnútorného/vonkajšieho ovzdušia, aplikácie nanotechnológie/inžinierstva nanočastíc, výskum spaľovania/emisií, mobilné štúdie, vplyv na zdravie/inhalačná toxikológia, aktivity spojené s pracovnou hygienou ako napr.: expozícia pracovníkov rôznym vplyvom, merania emisií nanočastíc a identifikácia zdrojového bodu žiarenia.

ŠPECIFIKÁCIA NanoScan SMPS Model 3910:
Módy merania

SCAN - rozloženie častíc

SINGLE - monitorovanie koncentrácie jednej veľkosti

Rozsah veľkosti 10 - 420 nm
Kanály veľkosti 13
Čas merania

Rozloženie častíc: 60s (45s upscan; 5s downscan)

Monitorovanie koncentrácie jednej veľkosti: 1s

Koncentrácia častíc

<1,000,000 častíc/cm3

Prietoková rýchlosť 0.8±5% - vstup; 0.25±5% - vzorka
Kondenzačná kvapalina Kvalita reagentu (99,5% alebo lepšia); izopropylalkohol
Plniaci systém Len knôt (pribl.6 hod prevádzky)

Voliteľná externá fľaša

Nulové pole ≤0.01 častíc/cm3
Možnosť zálohovania dát 3 - 8 dní do vstavanej pamäte; USB
Displej Farebný dotykový
Komunikácia USB
Zahrievací čas <15 min.
Vákuový zdroj Interný
Rozmery 45cm x 23cm x 39 cm
Hmotnosť <8kg - bez batérie

<9kg - s 2 batériami

Napájanie 100 - 240 VAC; 50/60 Hz; AC adaptér resp. batéria
Prevádzkové podmienky 10 - 35°C; 10 - 80°RH
Software NanoScan Manager Software (kompatibilný s Windows 7, 64-bit)
Výkonnosť batérie 2 batérie 6 hodín, vymeniteľné aj počas prevádzky, dobíjateľné
Povolenie CE, CSA a ROHS
Kalibrácia Doporučená 1x ročne